חסכון ענק בזמני עבודה בפרויקט ToHa(תוה"א)אמות בשימוש בתרמלייף
בפרויקט גדול כמו ToHa אמות יש אתגרי בנייה רבים ויחודים. שימוש בתרמלייף לציפוי גשרי קור במבנה חסכו חודשי עבודה רבים, הפחיתו למינימום כוח אדם, היישום היה פשוט וקל והיתרון למבנה היה משמעותי גם בתהליך היישום וגם בתועלות הייחודיות של תרמלייף.
קצת על הבניין
אם טרם יצא לכם, לכו תעיפו מבט על בניין ToHa של אמות. מעבר ליופיו האסתטי, בניין זה בנוי מטכנולוגיות בניה מהמתקדמות בשוק הבניה העולמי. הפרויקט נבנה על קרקע של 17 דונם בלב תל אביב בפינת הרחובות דרך השלום, יגאל אלון ותוצרת הארץ. הבניין המרשים והעצום מונה 26 קומות כאשר קומת הגג מיועדת למסעדות, טיילת וגינה, הלובי משתרע על גובה של 7 קומות ואת הבניין יקיף פארק גדול וירוק.
הבניין תוכנן על ידי האדריכל רון ארד והוא פרויקט משותף של חברת אמות השקעות בע”מ וחברת גב-ים לקרקעות בע”מ. קבלן השלד – ב.ס.ט, קבלן חיפוי חלונות ואלומיניום – אלומיניום קונסטרקשיין.
אתגרים בבנייה
לבנות בניין כמו אמות ToHa מעלה אתגרי בנייה שונים ויכול לקחת זמן רב. הבניין מחופה זכוכית לכל אורכו ורוחבו והתקרות הבולטות מהבניין, מחופות בחיפוי תלייה יבשה ומהוות גשרי קור. גשרי קור בעצם מוליכים את הקור או החום אל פנים המבנה. הולכת הקור עלולה לגרום לבעיות שונות עבור השוהים במבנה, בעיקר סביב נושא העיבוי והיווצרות עובש ובקטריות בפנים המבנה כתוצאה.
בכדי לבודד את גשרי הקור באמות To-Ha נשקלו רק חומרי בידוד מהאיכות הגבוהה ביותר. בתחילה נבחר חומר הבידוד הנחשב אחד הטובים בשוק, מחומרי הבידוד מהדור הישן (המבוססים על מנגנון הולכה ועובי ניכר לחומר הבידוד). כבר אמרנו כי בניית מבנה שכזה מעלה אתגרי בנייה שונים ויכולה לקחת זמן רב, אך בפרויקט כמו בפרויקט, יש יעדים לעמוד בהם. זמן עולה כסף ולכן המטרה היא תמיד לקצר את זמני הבניה על אף המלאכה מרובה.
כאשר אלומיניום קונסטרקשיין, קבלן האלומיניום והחיפוי מזכוכית, ניגש לבודד את גשרי הקור בבניין בחומר הבידוד שנבחר הוא החל לבחון ולנתח את תהליך העבודה. מכיוון שידע כי עליו לעמוד בלוח הזמנים ולסיים את חיפוי הקורות תוך שבעת החודשים שהוקצו לנושא, היה ברור כי הבחירה בשיטת בידוד המבוססת על חומרים עבים וקשיחים מהדור הישן תסכן את העמידה בלוחות הזמנים, ולמעשה תהפוך אותם לבלתי אפשריים בגלל מורכבות האלמנטים, המבנה הייחודי של כל אלמנט ואלמנט והצורך בהתאמת הבידוד לחיפוי בכל אלמנט ואלמנט.
בנוסף, ראו באלומיניום קונסטרקשיין, סיכון בטיחותי בעבודה כל כך מורכבת וארוכה, הדורשת כל כך הרבה אנשי צוות, בגובה רב.
בשלב הזה, מנכל קבלן הביצוע, רפול, התלבט עם היועצת התרמית, המהנדסת מאירה בית אל שהציגה בפניו פתרון חדשני – תרמלייף – המבוסס על טכנולוגיות בידוד מתקדמות, מהדור השלישי – עובי מזערי, יישום במריחה, מבוסס על ריסון לחות והחזר קרינה. המוצר פותח ומיוצר בגרמניה.
אז איך תרמלייף פתר את הבעיות?
היועצת התרמית, המהנדסת מאירה בית אל, למדה לעומק את תכונותיו ויכולותיו של תרמלייף. לאחר בחינת מודלים וטכנולוגיות הפעולה של המוצר, נוכחה בית אל כי מדובר במוצר איכותי, העומד בהחלט ברמת החומרים הנדרשת בבניין ToHa ושהטכנולוגיה החדשה תספק ללקוח יתרונות של בידוד, קיימות, יעילות ופשטות ביישום ושיפור ניכר בבטיחות היישום.
תרמלייף היא טכנולוגיה חדשה בתחום הבידוד ומהווה דור חדש לחלוטין ופריצת דרך מבחינת חומרי בידוד.
הטכנולוגיה מבוססת על מניעת הגורמים בצורך לבידוד – החזר קרינה גבוה מאד בכל טווח אורכי הגל, וניהול הלחות. הטכנולוגיה הזו מאפשרת לטפל בבידוד בצורה יעילה יותר מהדור הישן (המבוסס על הולכה, ואשר נוטה לחיי תיפקוד קצרים, צורך עובי משמעותי להתקנה ומורכבות יישום גבוהה).
תרמלייף מבוסס על משחה, מדובר בעצם בציפוי המיושם באמצעות רולר, ישירות על הבטון, בעובי של חצי (0.5) מילימטר.
הקבלן, שנחשף לפתרון החדשני, בחן בעצמו את המוצר ויישם אותו במפעל ובבית לניסיון. לאחר שמדד, השתכנע כי מדובר במוצר ייחודי ביכולותיו ותכונותיו, נוכח כי הפיזיקה, הסימולציות ומבחן התפקוד בפועל בשטח, כולם מביאים תוצאות מעולות, החליט הקבלן ליישם את תרמלייף על גשרי הקור בפרויקט אמות ToHa.
תרמלייף נתן פתרון תקני בידודי מצוין לטיפול בגשרי הקור במבנה וחסך לקבלן בממוצע 12 ימי עבודה לכל קומה. כלומר, במקום לאחר את לוחות הזמנים של הפרויקט ולא לעמוד ב-7 חודשי העבודה שהוקצו לנושא, הקבלן סיים את הבידוד בתוך 4 חודשים בלבד. מספר העובדים ירד משמעותית גם הוא וכל העבודה בוצעה ע”י צוות מצומצם בלבד.
תרמלייף מתאים לתקינה הישראלית לבידוד גשרי קור בחיפוי יבש ובכך חוסך רבות למיישם.
החיסכון מתבטא בחיסכון ניכר של זמן ושל כמות הצוות הנדרשת ליישום באיכות גבוהה ביישום הראשון, בקרת איכות קלה, עובי זניח במונחי הבניין, קיימות ותפקוד לזמנים ארוכים בהרבה מחומרי בידוד מהדגם הישן וצמצום ואף מניעת עובש.
השימוש בתרמלייף הקטין את המרחק בין השלד לחיפוי וכתוצאה הקטנת המומנט, הקטנת המשקל.
ביטול הצורך בשימוש בדיבלים ארוכים והפיכת עבודת היישום לפשוטה כל כך שאין צורך בגיוס קבלן ספציפי למשימה, שכן תרמלייף מיושם ממש כמו צבע, בעזרת מברשת רולר, מברשת רגילה או התזה בשיטת שתי וערב עד הגעה לעובי הרצוי, כ0.5 מ”מ בלבד.
תרמלייף מהווה פתרון חסכוני, מהיר, קל, יעיל, בטוח ליישום ושימוש ומלא באיכויות נוספות שמשדרגות כל מבנה.