תרמלייף | סיפור פרויקט | ארטורה
אחד הפרויקטים היפים של תרמלייף מתחיל לא רחוק מכאן בעמק חפר. היה היה בניין ישן שהוסב למבנה של גלריה, סטודיו וסדנאות אמנות במגוון תחומים, אשר לימים ייקרא 'ארטורה' בית לאמנות ועיצוב הממוקם בקמפוס רופין.
את היוזמה לשיפוץ לקחה על עצמה, עופרה ברק, כחלק מפרויקט יזמות משפחתית. במהלך השיפוץ בניהולה של האדריכלית, מיכל מירון בדש, התגלו מעל לתקרת הרביץ רעפים מקוריים מסוף המאה ה- 19, המכונים ‘רעפי מרסיי’. השתיים התפלאו מהגילוי, נדהמו מהאוצר והסכימו באחת שאת הרעפים הללו יש לשמר. המראה, העיצוב והאוירה שיוצרים הרעפים, פשוט התאים בול לבניין ולעולמות התוכן החדשים בו.
השאלה שהן שאלו את עצמן איך מבצעים בידוד תרמי בבניין כך שחזות הרעפים בתוך הבניין תשמר? התחילו לחפש פתרונות בידוד בשיטה הקונבציונלית אשר מבצעת בידוד מתחת לרעפים, מה שאומר לוותר על המראה המדהים של הרעפים שהתגלו. לא היה להן טוב, המשיכו בחיפושים עד שהגיעו לפתרון של תרמלייף. שאלו ומצאו כי הפתרון של תרמלייף מושלם עבורן.
מראה הרעפים בתוך הבניין נשמר כיוון שהבידוד של תרמלייף מבוצע מעל הרעפים. הבידוד עצמו מבטל כמעט לחלוטין במבנה את ההשפעה השמש בעונת הקיץ. . תחשבו על זה בחוץ חם, אנשים מזיעים מחפשים מסתור וצל, כאשר בתוך הבניין נעים וממוזג. המזגנים, בלי עבודה קשה, ממזגים את החלל. נעים וקריר בזכות הבידוד התרמי אשר מגן על הבניין מפני החום שבחוץ. אין את התחושה של חום שנכלא בתוך גגות רעפים אם אין בהם פתח אוורור, זה יתרון סופר חשוב.
יתרון נוסף, הכיסוי של תרמלייף לא מוסיף עובי, כך שמראה הרעפים מבחוץ גם הוא נשמר. היתרון הגדול ממנו הופתעו האדריכלית והיזמית הוא שהן יכלו לבחור את הגוון בו יכוסו הרעפים מבחוץ. נבחר בידוד תרמלייף בגוון אפור בהיר לכיסוי הרעפים מבחוץ, כך שנוצר מראה של בניין מאיר, שמח ומשתלב בסביבה. הטכנולוגיה המתקדמת של תרמלייף אפשרה להן להנות מהרעפים המקוריים כפי שחלמו.
מסקנה: הדור הבא של הבידוד התרמי – תרמלייף – פתרונות שלא האמנתם שאפשר.