אז מה בדיוק תרמלייף עושה ללחות?
מדינת ישראל מחולקת לאזורי אקלים שונים, כל אזור עם תנאי אקלים ולחות שונים לגמרי.
מדינה קטנה ושינויי אקלים גדולים.
כל אזור ובעיות הלחות שלו. הלחות בלתי נסבלת ברצועת החוף שלכל אורך המדינה ובעמקים. באזורים אלו הלחות נמשכת כל יום מהערב עד הבוקר ובחורף כל הזמן.
יש לנו גם אזורים בהם הלחות נמוכה מאוד כמו במדבר ובהר.
ככלל, ככל שנגור קרוב יותר לים או למים כך אחוזי הלחות יעלו. הלחות נמדדת ביחס שבין כמות אדי המים שיש כרגע באוויר לכמות אדי המים שהאוויר מסוגל להכיל (והאוויר יכול להכיל יותר מים ככל שהוא יותר חם). לכן היא נקראת לחות יחסית.
הלחות האופטימלית עבור בני אדם, בין 35%-55% לחות באוויר (כל אחד וההעדפות שלו), רובנו לא נקדיש לה מחשבה כלל.
אך כשהיא גבוהה או נמוכה במיוחד, זה מפריע לנו בדרכים שונות ומגוונות, החל מעור יבש ופצוע בתנאי לחות נמוכה וכלה בזיעה בלתי פוסקת בתנאי לחות גבוהה.
קרה לכם פעם שקמתם בבוקר אחרי לילה קר עם תנור בחדר השינה, והחלונות היו רטובים?
אדים הצטברו על פניהם ונוצרו טיפות מים שצנחו אט אט על הקיר?
זה נקרא עיבוי.
המים הכלואים באוויר בצורת לחות הופכים מאדים לטיפות של מים.
האוויר התקרר ולכן הוא מחזיק פחות אדי מים. עודף האדים מתקרר והופך לטיפות.
זה קורה במשטחים הקרים של הבית כמו האלומיניום בחלון, שהוא קר, והוא מקרר את האוויר, והמים מיד מתעבים לטיפות שנוזלות. כך גם קורה על קיר הבטון הקר ועוד.
מים כידוע זה משקה החיים, לכן, עם המים יגיעו גם חיים 😊 עיבוי בפנים הבית גורם להיווצרות של בקטריות שונות, פטריות עובש מגוונות ומושך לא מעט חרקים.
קיר הצבוע בצבע אקרילי הוא אטום לאדי מים וכך הם נכלאים על פניו ומתעבים לכדי טיפות. בכדי לתחזק את קירות הבית, כידוע לכולנו, יש לאוורר את הבית תדיר, לנקות פגעי עובש ברגע הופעתם ולהילחם עם עכבישים כמו הגיבורים שאנחנו.
אבל אפשר גם להפוך את החיים לפשוטים יותר.
היתרון של תרמלייף ביישומו על קירות הפנים של הבית, הוא שהחומר עצמו נושם ונשאר יבש וחמים וכך לא מתעבים מים על פניו – הקיר נשאר יבש. אדי המים באוויר מגיעות לקיר המצופה תרמלייף, ונידחות מבלי להתעבות ומבלי להפוך לטיפות. כך הקיר נותר יבש לחלוטין ואיפה שאין מים – אין בקטריות, אין עובש, אין פטריות שונות ומגוונות ואין חרקים.
אבל מה זה עושה ללחות בחדר? ובכן, תרמלייף מווסת ומוריד את הלחות. ושומר אותה בדרגה האופטימאלית לאדם.
אם האוויר בחוץ עם לחות נמוכה, תרמלייף יעלה את הלחות בפנים הבית לרמה האופטימלית.
אם האוויר בחוץ עם לחות גבוהה, תרמלייף יפחית וירסן (ייבש) את הלחות לרמה האופטימלית.
התבלבלתם?
בעצם, במקום לסבול מחורף יבש ולחפש בכל הזדמנות אפשרית זמן נוח למרוח קרם ידיים ושפתון, במקום לשבת בבית כשהילדים חולים ולהרגיש איך העובש נדבק לקירות, במקום לשבת בבית באוגוסט עם ידיים מורחקות מהגוף כדי שלא נידבק לעצמנו, במקום להסתובב רגוזים וכועסים על החום/הקור הבלתי נסבלים בבית – פשוט לא חושבים על הלחות. לא מקדישים לה רגע אחד של מחשבה.
תרמלייף מיושם על גבי קירות הבית כמו צבע רגיל, עוביו כ0.4 מ”מ, הוא חסר ריח, בריא ועל בסיס מים ואפשר ליישם אותו על קירות הבית בלי לצאת מהבית (באישור ECO INSTITUTE) – בחורף או בקיץ 😊
כבר אמרנו שזה פתרון פשוט לבעיות מורכבות?
רוצים גם? מלאו פרטים ונחזור אליכם 👇